Ingyenes szállítás 20.000 Ft feletti rendelés esetén
+36-30-6855530 0
  • Az Ön kosara üres!

BENZAR CONCOURSE MATCH BOT 4,2m 7-15g

Ára: 25,990Ft
  • Gyártó: Benzár Mix
  • Cikkszám: 12040-421
  • Elérhető: Raktáron (A bolti kínálat nem feltétlenül egyezik a webshop kínálatával)
Címkék: match bot

Benzár Concourse Match bot

Egy kiváló ár-érték arányú, finom match bot, amely tökéletesen alkalmas a keszeghorgászat mellett a kárászos vagy kispontyos pecákhoz is. Benzár Zsolt igazi fenomén az orsós botokkal történő úszós horgászatban, így nem csoda, hogy e match bot megalkotása már régi vágya volt, így egy nagyon hosszú tervezési és tesztelési folyamatot követően végre testet is öltött. A bot két méretben, 390-es és 420-as kivitelben áll az úszós technika kedvelőinek a rendelkezésére.

A bot karcsú, kecses, ugyanakkor IM 12-es karbon alapanyagának köszönhetően rendelkezik azokkal az erőtartalékokkal, amelyek elengedhetetlenek a beugró bónuszhalak megfogásához. Könnyű gyűrűi, légies anyaga miatt egyáltalán nem megterhelő egy teljes nap végighorgászása sem a Concourse Match bottal. Ez főleg egy mozgalmas, keszeges peca során lehet fontos mindenki számára.

A bot terhelés alatt mutatott akciója nagyon szép, törésmentes, a fárasztás során egyenletesen felkeményedve őrli fel a menekülő hal erejét.

Klasszikus, alulról tekerős orsótartója stabilan rögzíti a megfelelő méretű, könnyű match orsókat. A bot nyele nagyon esztétikus, parafa és EVA anyag kombinációjaként kínál kényelmes, stabil fogást és könnyű tisztíthatóságot a horgászok részére.

A hobbi horgászok mellett akár az úszós szakágban versenyzők is nyugodt szívvel választhatják ezt a botot, hiszen minden paraméterét tekintve alkalmas a versenyszerű horgászatra is.

Egyre elterjedtebb az úgynevezett osztott nyél alkalmazása. Ennek lényege, hogy minőségi parafa és szivacsos tapintású, strapabíró duplon anyag kombinálásával kényelmes, akár nedves, nyirkos kézzel is stabil fogást biztosító felületet hozznak létre. Az így kialakított nyél magabiztos horgászatot tesz lehetővé, legyen szó dobásról vagy éppen fárasztásról.

A botra a leggyakrabban alkalmazott csavaros orsótartó került. A több évtizede használt típus népszerűsége az egyszerűségben és a megbízható felépítésben rejlik. Az orsó rögzítésére két darab, az orsótalp befogadására képes, műanyagbetétes pofa szolgál, melyek közül az egyik egy nagyméretű anyával szorítható meg.

A SIC gyűrűk gyártása során lehetőség nyílt a korábbi gyűrűbetéteknél kecsesebb, vékonyabb és nem utolsó sorban jelentősen könnyebb gyűrűbetétek alkalmazására. A szilícium-karbid páratlan tulajdonságainak köszönhetően ezek a könnyített, vékonybetétes gyűrűk is ellenállnak a dobás és fárasztás közben jelentkező koptató hatásoknak.

Hossz: 4,2 m

Dobósúly: 7-15 g

Tagok száma: 3

Akció: C

Szállítási méret: 145 cm

Súly: 201 g